Finansiell controller/ekonom

Vi fortsätter att växa och behöver förstärka vårt team på servicekontoret i Falkenberg. Just nu söker vi dig som vill bli en del av NordDesigns ekonomifunktion, med ett övergripande ansvar för gruppens bokslut och ett löpande ansvar för ett till flera av gruppens bolag.

Dina arbetsuppgifter
Då vi är en relativt liten bolagsgrupp kan dina uppgifter komma att variera beroende på vem du är, vilka erfarenheter du har och hur snabbt du lär dig nya saker. Dina huvuduppgifter kommer dock att vara:

  • Ansvara för den löpande ekonomin i ett eller flera av bolagen i gruppen, inklusive:
    • Löpande bokföring
    • Kund- och leverantörsreskontra
    • Månads- och årsbokslut
  • Uppföljning och analys av verksamhetens olika delar
  • Vidareutveckla befintliga och nya processer för ekonomifunktionen
  • Delta i budgetprocessen

Du kommer att rapportera direkt till VD men även ha ett nära samarbete med övriga personer i ekonomifunktionen, ägarbolagets koncerncontroller samt med revisorer. Du kommer att ha ett stort eget ansvar men även ha gott om bollplank.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning, samt god praktisk erfarenhet av redovisning, till exempel från en redovisnings- eller revisionsbyrå, gärna 1-5 år. Du ska ha god kännedom om de svenska redovisningsreglerna (K3) och goda Excel-kunskaper är ett krav. Har du erfarenhet av lön är det meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du flexibel med god förmåga att prioritera och hantera olika typer av arbetsuppgifter. Noggrannhet och en vilja att få saker rätt är viktigt för dig. Du har ett högt eget driv och är engagerad med en god förmåga att kommunicera.

Vid frågor om tjänsten, kontakta Lars Andréason, 0702-616 229 och/eller maila din ansökan och CV till lars.andreason@norddesign.se.

Om arbetsgivaren
Mycket har hänt sedan starten 1980 då vi fick idén att byta lucker istället för att riva ut hela köket och idag är vi en köksproducent med fokus på Smart köksrenonvering, en lösning som ger kunden möjlighet att förnya köket utifrån sina behov och förutsättningar där vi endast byter det som behöver bytas. På så sätt sparar vi både miljön och håller nere kostnaden. Vårt servicekontor och tillverkning ligger i Falkenberg men vi finns i hela Sverige, Norge och Danmark, och tillsammans har vi över 100 köksspecialister i Norden.

Gruppen består idag av fyra bolag som i sin tur är en del av EKKG-koncernen, med en omsättning på drygt en halv miljard kronor.

Rulla till toppen