Vilken bänkskiva ska man välja?

Att veta vilken bänkskiva man ska välja är inte alltid lätt då det finns så otroligt mycket att välja mellan. Olika typer av material, färger och tjocklekar på bänkskivan påverkar hur slutresultatet för köket kommer att bli. Vi på NordDesign erbjuder måttanpassade bänkskivor – så att du får bänkskivan precis så som du vill ha den.

Scrolla ner för att läsa om olika material och fördelar så får du hjälp att välja rätt bänkskiva.

Bänkskivor i laminat

Idag är laminatbänkskivor ett populärt alternativ. Detta beror på att bänkskivor i laminat både är väldigt tåliga och lätta att underhålla. För dig som väljer en laminatbänkskiva till köket finns det väldigt mycket att välja mellan. Laminatbänkskivor går dessutom att få i både trä- och sten-imitationer som är så verklighetstrogna att det är svårt att avgöra om det verkligen är en bänkskiva i laminat eller inte. Vi på NordDesign erbjuder laminatbänkskivor från Joreds och Lechner. Genom att använda oss av två olika leverantörer har vi möjligheten att erbjuda ett stort utbud av laminatbänkskivor till våra kunder. Vi har till exempel flera olika marmormönstrade laminatbänkskivor och laminatskivor i trämönster. På så sätt blir det lättare att hitta en bänkskiva som passar just din personliga smak och som går ihop med modellen eller färgerna som du har valt i ditt kök.

Bänkskivor i trä

Bänkskivor i trä ger ett varmt och stilrent intryck. En bänkskiva i trä kräver lite mer omsorg än exempelvis en laminatbänkskiva. Träbänkskivor som inte tas om hand kan bli torra och tappa sin ursprungliga färg. Träbänkskiva skötsel behöver dock inte vara särskilt avancerat. Med hjälp av lite olja kan en träbänkskiva hålla sig i gott skick i många år. I dagsläget erbjuder vi tre olika färger på träbänkskivor från Lechner – Ask, Ek och Valnöt. Träbänkskivor är tidlösa och ger ett naturligt intryck. De går dessutom fint ihop med alla möjliga modeller och färger på köksluckor.

Bänkskivor i sten

Hos oss hittar du stenbänkskivor i flera olika färger och mönster så att du ska hitta rätt bänkskiva till ditt drömkök. Stenbänkskivor är stilrena och ger ett exklusivt intryck i köket. Vi erbjuder stenbänkskivor från Dekker i kvartskomposit. Köksbänkskivor i kvartskomposit förknippas inte enbart med design utan även med hållbarhet. Kvartskomposit är ett industriellt tillverkat material av sten, där kvarts blandas med lim och olika färgpigment. Detta gör att bänkskivan blir slittålig och  smidig att underhålla. Måttbeställda bänkskivor gör dessutom att du får ditt kök precis så som du vill ha det.
Rulla till toppen